Rustas nya styrkebesked – växte med 15 procent: ”Attraktiv destination”

Rusta lockar fler kunder – och de handlar mer. Nya siffror visar ett säljlyft på hela 15 procent. ”Jätteroligt i det här klimatet”, säger vd Göran Westerberg till Market.
Text: Thomas Ohlén
Annons:

Rusta i siffror

Nettoomsättning: 2 465,5 (4 522,6)
Rörelseresultat: 96,4 (181,4)
Nettoresultat: 354,5 (184,8)

Fotnot: Beloppen är i miljoner kronor och avser de sex månaderna på räkenskapsåret 1 maj-31 oktober 2017. Föregående verksamhetsår var på tolv månader (1 maj 2016-30 april 2017).

Market kan i dag berätta att Rustas nettoomsättning steg med 15 procent maj-oktober 2017 jämfört med motsvarande period 2016.

Därmed nådde kedjan nästan 2,5 miljarder kronor.

– Vi är stolta över att den redan starka tillväxten accelererade ytterligare, säger Göran Westerberg om den av koncernmässiga skäl tillfälligt förkortade räkenskapsperioden till sex månader.

Rusta hade en ännu starkare procentuell utveckling under den viktiga julperioden november och december.

Årets sista månad innebar all time high.

– Då ökade vi med 100 miljoner kronor.

Vad beror framgången på?
– Grunden är att vi har relevanta erbjudanden som får nya konsumenter att komma till oss. Samtidigt har vi lyckats att motivera befintliga kunder att besöka oss i ännu högre utsträckning, säger Göran Westerberg.

Göran Westerberg, vd för Rusta.

Antalet kvitton ökade enligt sexmånadersbokslutet med två miljoner.

– Det visar att Rusta är en attraktiv destination i en tid när nästan alla pratar e-handel.

Market berättade i oktober att Rusta har sålt det lager som bolaget byggde i Norrköping till fastighetsförvaltaren Wilfast och fondföretaget NRP.

Transaktionsbeloppet är hemligt men årsredovisningen visar att Rustas finansiella intäkter uppgick till drygt 280 miljoner kronor.

– Vi har en fantastiskt stark balansräkning och muskler att fortsätta etableringarna av fler varuhus på våra tre marknader, påpekar Göran Westerberg.

Rusta invigde åtta sådana under de sex månaderna: tre i Sverige, tre i Norge och två i Tyskland.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...