"Rusta skulle fungera bra i city"

Hallå där, Josef Sommarkrans, etableringschef för ÖoB sedan fem år tillbaka, som på måndag börjar jobba på Rusta i stället.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Varför byter du jobb?
– Det finns flera olika anledningar. En stor utmaning är att Rusta ska in i Norge. Det känns jättespännande. Som det är i dag har inte Rusta någon etableringschef utan hyr in den kompetensen. Det känns kul att få vara med och bygga upp den verksamheten. Rusta har sitt huvudkontor i Upplands Väsby, ÖoB sitt i Skänninge. Jag är mest i Stockholm. Det är också en del i det.

Känner du dig färdig med ÖoB?
– Jag har varit med och öppnat ÖoB:s 100:e varuhus. Vi har öppnat i citylägen vilket var en målsättning. Det finns ett antal lägen kvar som vi vill finnas på men de är färre. När det gäller etableringar är ÖoB inte lika expansiva som de var för några år sedan. De har medvetet valt att satsa på att renovera befintliga varuhus och omlokalisera några. Samtidigt växlar Rusta upp.

Vill Rusta ha samma butikslägen som ÖoB?
– Man letar efter samma typ av lägen, det handlar om stormarknader. Som det är i dag är Rusta och ÖoB etablerade i samma områden. Fast ÖoB har 103 varuhus, Rusta har 71.

Kan vi få se Rusta i city framöver också?
– Rusta skulle fungera bra i city. Jag vet hur ÖoB:s cityvaruhus går och vilken succé det har varit. Det vet de med, det är ingen nyhet.

Var handlar du helst, ÖoB eller Rusta?
– Jag handlar på bägge ställena, det har jag alltid gjort. De har delvis olika sortiment. Hittills har ÖoB varit mitt förstahandsalternativ.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...