Foto: Jamin Pirnia

Rusta rusar på mot två miljarder i Norge efter en stark julhandel

Rusta går starkt i Norge. Bara under fjärde kvartalet ökade omsättningen med 51 procent. ”Utvecklingen har varit fantastisk”, säger landschefen Erlend Kramer.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Senaste räkenskapsåret, som tog slut 30 april i fjol, omsatte Rusta i Norge 1,3 miljarder norska kronor. Det var en tillväxt på över 25 procent jämfört med året innan. 

– Utvecklingen har varit fantastisk, säger Erlend Kramer till Finansavisen. 

Den svenska lågpriskedjan har fortsatt gå starkt under pandemin. 

Under fjärde kvartalet i fjol låg tillväxten på 51 procent. 

– För jämförbara enheter var tillväxten 44 procent, säger Erlend Kramer. 

Just fjärde kvartalet står för drygt 30 procent av omsättningen, berättar han för tidningen. 

– Vi är stora på säsongsvaror. Därför är både julsäsongen och sommarsäsongen viktig för oss. 

Med den fina utvecklingen skulle omsättningen kunna nå två miljarder norska kronor i omsättning för räkenskapsåret 2020/21. 

– Vi lever i en osäker värld, mycket kan ske. Så jag vill inte spekulera i vad omsättningen blir. Men det som är säkert är att vi landar långt över 2019/20. Vi passerade miljarden redan i mitten av november i fjol, säger Erlend Kramer. 

Rusta växer lönsamt i Norge. Senaste räkenskapsåret förbättrades rörelseresultatet med 240 procent till 80 miljoner kronor. 

– Jag tror inte att resultatet kommer att öka lika mycket som omsättningen under innevarande räkenskapsår- Det har med kronkursen att göra. Men att vi får ett mycket bättre resultat än i fjol, det finns det inga tvivel om. 

Erland Kramer säger till Finansavisen att kedjan siktar på 60 butiker i Norge. 

– De nästa två butikerna öppnar i Stavanger och i en ny handelspark på Jessheim. Förhoppningsvis ska de stå klara till sommaren. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...