Rockad i Granit-toppen – vd:n och landschefen byter jobb: ”Vi satsar offensivt”

Heminredningskedjan Granit storsatsar på den tyska marknaden. Samtidigt sker en rockad i ledningen. Nuvarande vd blir ny landschef i Tyskland och hennes roll tas över av Carl-Mikael Bergendahl.
Text: Lars Welin
Annons:

Den 1 september byter Bergendahlsägda Granit vd. Katarina Grapegiesser blir ny Europachef och flyttar till Berlin för att leda kedjans expansion i landet.

Ny vd blir Carl-Mikel Bergendahl, som för närvarande är landschef för Tyskland.

– Katarina har varit vd i sex år nu. Tidigare i karriären har hon bott utomlands i flera perioder och ville göra så igen. Det passar utmärkt för den strategiska plan vi har för expansion, inte minst i Tyskland, säger Carl-Mikael Bergendahl till Market.

Han har själv jobbat inom Granit i drygt ett år och varit landschef för Tyskland. Nu kliver han in i vd-rollen istället.

– Jag är laddad för att driva affären i Granit vidare. Vi satsar offensivt på tillväxt och lönsamhet nu när vi på allvar tar steget vidare ut i Europa.

I dag, torsdag, öppnar den fjärde butiken i Tyskland. Det blir också den andra butiken i Berlin. De andra två butikerna finns i Hamburg och Köln.

– Vårt koncept passar mycket bra i Tyskland och det finns en stor potential för Granit på den tyska marknaden, säger Carl-Mikael Bergendahl.

Granit har totalt 29 butiker i fyra länder (Sverige, Norge, Finland och Tyskland) och e-handel. Omsättningen ligger på cirka 250 miljoner kronor. 

Kedjan startades 1997 och förvärvades av Bergendahls 2008.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...