RNB stuvar om – Bondelid lämnar: ”Utveckling och förnyelse av ledarskapet är viktigt”

Peter Bondelid lämnar vd-posten för Brothers. I stället tar Lina Söderqvist, som nyligen värvades till RNB från Åhléns, över. Dessutom gör Cerveras förra vd Yvonne Magnusson comeback i hetluften.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

RNB stuvar om i koncernledningen. 

Peter Bondelid lämnar vd-posten för Brothers, ett jobb han haft i fem år. 

– Det har varit en otroligt positiv resa tillsammans med Brothers-teamet, från negativa till positiva resultat, säger han i en kommentar. 

Under hans ledning har bolaget gått från en förlust på 45 miljoner kronor till ett rörelseresultat på 23 miljoner kronor. 

Han efterträds av Department & Stores vd Lina Söderqvist. Hon värvades till posten från Åhléns där hon var marknadschef. 

– Jag är glad över att få ansvar för Brothers som är välskött och i ett spännande skede med potential gällande bland annat positionering och digital marknadsföring, säger hon. 

Hon efterträds  i sin tur av Yvonne Magnusson som blir tillförordnad vd för Department & Stores. Hon har bland annat varit vd för Cervera tidigare och i den rollen var hon ledamot i NK:s företagarförening och är därmed insatt i hur varuhusets affärsmodell ser ut. 

– Min erfarenhet skapar förutsättningar för kort startsträcka i rollen som vd för Department & Stores, säger Yvonne Magnusson. 

Lina Söderqvist börjar på Brothers 16 oktober, Yvonne Magnusson tillträder 1 oktober. 

– Utveckling och förnyelse av ledarskapet i verksamheternas nyckelroller är viktigt för att åstadkomma den kontinuerliga förändring som är nödvändig. Vi får genom förändringen bättre utväxling av Linas spetskompetens inom marknadsföring, säger RNB:s vd och koncernchef Magnus Håkansson i en kommentar. 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...