Rituals sinkade i Finland – måste märka om alla produkter: ”Större projekt”

Rituals vill till Finland. Men först måste alla produkterna märkas med innehållsförteckning på finska. ”Det är ett större projekt än bara översättning”, säger Norden-vd:n Eudard van Santen.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Rituals har som mål att öppna 200 butiker i Norden.

– I dag är vi uppe i 113, säger Eduard van Santen till Market.

I Sverige är kedjan redan relativt väletablerad medan Rituals fortfarande ser utrymme för fler butiker i Danmark och Norge.

– Även i Finland ser vi en stor potential och vi planerar att öppna vår första finska butik 2020, säger Eduard van Santen.

Orsaken till att det inte skett tidigare är att kedjans produkter måste ha en innehållsförteckning på finska.

– Med tanke på att produkterna redan är märkta på ett flertal språk så blir det en utrymmesfråga och ett större projekt än bara översättning.

Rituals har redan tagit små kliv in på den finska marknaden genom att börja sälja sina produkter hos varuhus som Stockmann.

– Där har vi gjort en temporär märkning av innehållsförteckningen på produkterna, det rör sig dessutom om ett begränsat sortiment, säger Eduard van Santen.

På sikt ser han utrymme för drygt 35 butiker i Finland.

– Vår strategi är att redan nu etablera varumärket via återförsäljare och sedan fördjupa hela varumärkesupplevelsen för våra kunder när vi etablerar våra egna butiker i landet.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...