Regeringen redo att lyssna på modehandeln – i dag hålls digitalt möte

Modehandeln har fått respons från regeringen. I dag deltar representanter för kläd-, sko- och sporthandeln i ett digitalt möte med möte med näringsminister Ibrahim Baylan (S).
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

”Svaret har dröjt, men i morgon har vi fått ett 45 minuter långt skypemöte med Ibrahim Baylan.” Det skrev Indiskas vd Karin Lindahl på Linkedin i går. 

Det var 27 november, på självaste Black Friday, som representanter för kläd-, sko-och sporthandeln publicerade ett öppet brev till finansminister Magdalena Andersson (S) där de ville göra henne uppmärksam på den utsatta situation som många i dessa branscher befinner sig i. 

De krävde också ett möte med ministern för att få möjlighet att förklara läget samt peka på vilka stöd som behövs. 

I dag blir mötet av, om än med ministerkollegan Ibrahim Baylan. 

Karin Lindahl pekar på tre saker som de kommer att trycka på under mötet: 

  1. Handeln står för elva procent av Sveriges skatteintäkter och är den största arbetsgivaren för unga. De restriktioner som nu råder, då man avråder människor från att besöka butiker, kommer att få förödande konsekvenser om det inte möts upp med stödåtgärder.
  2. De stöden som regeringen har presenterat måste i realiteten nå fram till företagen. Som det är just nu hänvisas till 200 miljarder kronor i stöd, men endast en bråkdel kan användas av handeln. Med enkla justeringar kan stöden snabbt bli mer träffsäkra.
  3. De stöden som är träffsäkra och har beviljats måste betalas ut snabbare. Många företag väntar fortfarande på utbetalningar från juli.

”Vi representerar en bransch med 7000 företag och totalt 35000 anställda”, skriver Karin Lindahl. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...