Ramaskri när Alexander slutar på Systembolaget: ”Bjuder på mig själv”

Det utlystes i princip landssorg på Facebook när Systembolaget i Hammarby Sjöstad i Stockholm nyligen meddelade att 36-åriga Alexander Harte ska sluta i butiken. ”Jag har fått väldigt mycket kärlek”, säger han.
Annons:
Text: Pontus Nyman
Annons:

Inlägget på Facebook, som talar om att Alexander Harte slutar i butiken, har fått över tusen reaktioner och 200 kommentarer. ”Nu blir jag nykterist”, skriver en. ”Väldigt trist”, skriver en annan.

– Jag har fått mycket kärlek så det känns naturligtvis lite jobbigt att lämna, men jag känner mig sugen på nya utmaningar, säger han.

Kunderna, eller gästerna, som han själv säger, beskriver honom ofta som en frisk fläkt i en traditionellt ganska ”grå” bransch.

– Jag har ingen bokstavskombination men det skulle man ibland kanske kunna tro. Jag har väldigt mycket energi som jag behöver få ur mig och det gör jag gärna på jobbet, säger han och skrattar.

– Dessutom kan jag vara lite lugn hemma sedan. Annars skulle väl min fru säkert skilja sig.

Han både jonglerar med flaskor och sjunger in kunder i butiken. Och när julen närmar sig kommer han i tomtedräkt och julgranskulor dinglandes från skägget.

– Jag bjuder på mig själv och har plockat bort filtret. Man får känna av stämningen hur mycket man kan skoja men jag försöker alltid bjuda på mig själv.

Och när det gäller spexandet kommer tio års erfarenhet inom amatörteater väl till pass.

– Där tränar man mycket på att känna sig bekväm med att skoja och ta plats. Om du känner dig bekväm tycker gästerna ofta att det är roligt.

Även om han nu slutar i butiken är karriären hos Systembolaget inte över. Han flyttar i stället till butiken i Mörby Centrum.

– Det blir en dubbelt så stor butik, vilket kanske blir lite av en utmaning, men det ska bli väldigt spännande.

Men flytten innebär också en viss press. Den senaste tidens ramaskri från kunderna har orsakat en hel del medial uppmärksamhet. Kunder har till och med haffat den nya chefen och undrat när Alexander börjar.

– Haha, ja lite press blir det väl, men man får börja lite lugnt och känna av stämningen. Jag hoppas att även deras gäster gillar lite spex, men man får ju lägga det på den nivå som gästerna vill ha.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...