Prylkedjor klara för Kongahälla shopping: ”En expansiv region”

Clas Ohlson och Kjell & Company öppnar på Kongahälla Shopping. ”Vi har i flera år varit intresserade av en etablering i Kungälv”, säger en av kedjorna.
Text: Daniel Norman
Annons:

I mars 2019 ska Kongahälla shopping i Kungälv stå klart. Nu fylls det på mer fler hyresgäster. Adapta fastigheter, som ligger bakom projektet, har gjort klart med Clas Ohlson och Kjell & Company.

– Vi tror på Kungälv och på Kongahälla Shopping. Det är en expansiv region och vi är övertygade om att vi kommer att få en bra framtid här, säger Fredrik Uhrbom, Sverigechef för Clas Ohlson. 

Kedjan har mer än 200 butiker i sex länder och grundades redan 1918.

Kjell & Comapny öppnade sin första butik 1990. Kedjan har 100 butiker i Sverige och 14 i Norge. 

– I vår strategi ligger att ha butiker på de bästa handelsplatserna och dit räknar vi definitivt Kongahälla shopping. Vi har i flera år varit intresserade av en etablering i Kungälv men först nu när Kongahälla utvecklas har vi hittat ett butiksläge som passar oss, säger vd Mikael Dahnelius. 

Totalt ska köpcentrumet inrymma 100 butiker på en uthyrningsbar yta om 37 000 kvadratmeter. Klar sedan tidigare är bland annat Elgiganten.  

– Vi är glada över att Clas Ohlson och Kjell & Company ville etablera sig hos oss och delar vår bild om projektets utmärkta förutsättningar med det geografiska läget och det starka marknadsunderlaget, säger Håkan Olsson, uthyrningschef för Adapta fastigheter. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...