Profilen lämnar Kappahl

Kappahls sortiment- och designdirektör Carina Ladow lämnar sin tjänst för att gå vidare i karriären efter 20 år inom företaget. ”Det dök upp ett erbjudande som jag inte kunde säga nej till”, säger hon till Market.
Text: Agneta Renmark
Annons:

Få personer har haft så stor påverkan på Kappahl som Carina Ladow, som haft flera ledande positioner inom företaget i drygt 20 år och som även ingår i ledningsgruppen. Men 30 april gör hon sin sista arbetsdag på huvudkontoret i Mölndal.

Varför väljer du att sluta just nu?
– Det perfekta tillfället att sluta kommer väl egentligen aldrig. Men jag har fått ett spännande erbjudande och kände att ska jag hinna med att göra något annat i livet så är det dags nu.

Vad ska du göra i stället då?
– Det återstår några detaljer innan jag kan säga något men det kommer att bli klart inom kort, säger Carina Ladow, som varken vill säga om det nya uppdraget handlar om konfektion eller retail över huvud taget.

Kappahl har nyligen fått en ny vd, Danny Feltmann. Har det något att göra med att du lämnar?
– Nej, tvärtom skulle jag gärna jobba mer tillsammans med Danny, som jag uppfattar som en mycket sympatisk och kunnig person.

Vad betyder det för Kappahl att du försvinner?
– Det betyder friskt blod och att företaget utvecklas på ett nytt och spännande sätt. När jag rekryterat chefer under mig har jag hela tiden varit mån om att att hitta medarbetare som är bättre än mig. Det är ett smart drag att göra så – då vet jag att de klarar sig även om jag blir överkörd på väg till jobbet, haha!

Vilka är dina bäst råd till din efterträdare?
– Var nyfiken och modig. Även om det här arbetet handlar mycket om känsla för färg och form så måste man tänka smart och alltid försöka få ett plus ett att bli tre. Det är everyday business det handlar om.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...