Premiär för Byggmax Trädgård: ”Vi märker att efterfrågan är stor”

Byggmax har öppnat sin första trädgårdsbutik i Borlänge. ”Ingen annan kombinerar lågpris och drive-in inom trädgård”, säger Stefan Moseby, regionchef.
Text: Daniel Norman
Annons:

Market har tidigare berättat att Byggmax testar sitt trädgårdskoncept i två butiker. 

– Vi är mycket glada över att kunna ta det här steget och det ska bli spännande att sjösätta det här nya trädgårdskonceptet, säger vd Mattias Ankarberg i en kommentar. 

I dag är det premiär för Byggmax första trädgårdsbutik. Den ligger i anslutning till kedjans varuhus på Tyllnäsvägen  i Borlänge. 

– Vi tror stenhårt på detta koncept, vad vi vet finns det ingen annan som kombinerar lågpris och drive-in inom trädgård. Vi har under några år testat att sälja växter, plantor och jord på samtliga Byggmax-varuhus och vi märker att efterfrågan är stor, säger Stefan Moseby som är regionchef. 
 

Byggmax har byggt upp konceptet utifrån det som kedjan anser är dess styrkor: butiksformat med drive-in och enkelt att handla, fokuserat sortiment av kvalitetsprodukter, och lägsta möjliga priser.

Ytterligare en trädgårdsbutik öppnar på test senare i sommar, i skånska Vellinge. 

– Efter utvärdering kommer vi att besluta hur vi tar satsningen vidare, har vd Mattias Ankarberg tidigare sagt till Market. 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...