Foto: Miriam Järlesjö

Postnord: Svenskarna e-handlade för tio miljarder under Black Week

Drygt tio miljarder kronor. Så mycket shoppade svenskarna för online under Black Week visar nya siffror från Postnord – som tvingas hantera rekordstora paketskördar. ”Vi ser en ökning med cirka 21 procent jämfört med året innan”, säger Mathias Olsson, chef för ombudsnätet.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Svenskarna e-handlade för dyrt tio miljarder kronor under Black Week. 

Det visar färska siffror från Postnord, som nu tvingas hantera rekordstora paketskördar. 

Bara den senaste veckan har ombuden lämnat ut över 3,1 miljoner paket. 

– Det är rekordhöga volymer och det kommer fortsätta vara mycket paket som ska lämnas ut fram till jul. Vi ser en ökning med cirka 21 procent jämfört med året innan, och i det stora hela har det gått riktigt bra. Det är en väldigt rolig period och våra ombud gör ett fantastiskt jobb med att hantera och lämna ut alla klappar och e-handlade fynd! Vi har under den här perioden levererat alla försändelser som ska till våra ombud utan större incidenter, bortsett från några timmars tekniska problem den femte december, säger Mathias Olsson i en kommentar. 

Under själva Black Week hanterade Postnord 6,4 miljoner paket och som sagt var, senaste veckan låg volymen på 3,1 miljoner. Störst var skörden i Stockholms län (750 000 paket) följt av Västra Götaland (519 000) och Skåne (418 000). 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...