Postnord ökar takten – storsatsar på snabba leveranser till hemmet

Snabba leveranser mellan företag finns redan. Nu ökar Postnord takten och erbjuder expressleveranser även till vanliga konsumenter.
Text: Miriam Järlesjö
Annons:

I takt med att e-handeln ökar, ökar också behovet av snabba, flexibla leveranser. Efterfrågan stiger också på upphämtning av returer och hjälp med att få tyngre varor inburna i hemmet.

– Trots ett ökat behov av hemleveranser är det viktigt att komma ihåg att en klar majoritet av konsumenterna föredrar att få sina varor direkt hem till postlådan eller hämta dem hos sitt postombud. Samtidigt ser vi nya mönster inom vissa branscher där konsumenterna kräver flexibla, snabba och smidiga hemleveranser som de själva kan styra. Här är ett område där vi leverantörer måste bli vassare och därför ökar Postnord takten inom sammadagsleveranser, säger Anders Holm, vd Postnord Sverige.

Postnord tar nu fram olika expresserbjudanden där konsumenter kan få både leverans och retur inom några timmar, oavsett var de är – hemma, på jobbet eller någon annanstans. 

Ett första steg på området togs redan i våras då samarbetet med Zalando drog igång. Om Zalando-kunder vill göra en retur kan de boka upphämtning på företagets hemsida. Där kan de välja mellan expressupphämtning inom en timme och hämtning en viss tid de kommande fyra dagarna.

Postnord har utökat sin budverksamhet och finns nu inte bara i storstäderna utan på många orter i landet.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...