Postnord byter ut koncernchefen: ”Dags för ett nytt ledarskap”

Postnord behöver ett nytt ledarskap, menar styrelsen. Koncernchefen Håkan Ericsson slutar. I väntan på en ny tar Sverigechefen Annemarie Gardshol över tillfälligt.
Text: Daniel Norman
Annons:

– Som en konsekvens av accelererande marknadsförändringar behöver takten i Postnords omställningsarbete öka ytterligare. Samtidigt måste ett ökat fokus ligga på kärnverksamheten i respektive land, vilket är avgörande för att möta kundernas behov och möjliggöra långsiktig lönsamhet. Styrelsen och Håkan Ericsson har därför gemensam kommit fram till att det är dags för et nytt ledarskap, säger styrelseordförande Christian Jansson.

Rekryteringen av en ny koncernchef har inletts.

I avvaktan på att en sådan kommer på plats bli Sverigechefen Annemarie Gardshol tillförordnad på posten, hon tillträder i dag.

– Den nya ledningen kommer nu med högsta fart, i samarbete med styrelsen, arbeta fram en plan för att genomföra de nödvändiga omställningarna, säger hon i en kommentar.

Postnord byter även ekonomichef. Gunilla Berg lämnar bolaget, Lena Larsson, i dag head of business control) tar över tillfälligt.

Även där inleds rekryteringen av en ny ekonomichef direkt.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...