Positivt besked för JC: Tingsrätten sa ja till fortsatt rekonstruktion

På måndagseftermiddagen klarade klädkedjan JC ett viktigt hinder i strävan efter att få det hårt pressade bolaget på fötter igen: Stockholms tingsrätt sa, efter viss tvekan, ja till en fortsatt rekonstruktion.
Text: Michael Sandsjö
Annons:

JC lever. Ett tiotal borgenärer, däribland Skatteverket, motsatte sig en fortsatt rekonstruktion, men Stockholms tingsrätt har nu fattat beslut om att JC kan fortsätta reparera bolaget.

– Jag är lättad och glad över att vi nu kan göra det här under ordnade former, sa ägaren Iliya Meric strax efter måndagskvällens borgenärssammanträde hade avslutats.

Men det saknades inte dramatik innan saken var klar. Tingsrätten inledde med att byta sal två gånger och dröjde sedan en bra stund med att avkunna beslutet.

Nu har JC tre månader på sig att få den hårt pressade verksamheten på rätt köl igen. Rekonstruktören Jonas Premfors säger såhär om hur det ska gå till:

– Det är först nu det riktiga jobbet börjar. I planen finns allt ifrån att lämna dyra butikslägen (och gå från ungefär 35 till 29 butiker) till att satsa allt på den nya affärsmodellen som innebär att JC hädanefter kommer att sälja på kommissionsbasis. Jag hade väntat mig det här beslutet, men man vet aldrig. Och igen: Det hårda jobbet börjar nu, säger Jonas Premfors.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...