Polarn o Pyret och Brothers ska stå på egna ben – då kliver RNB-chefen av

RNB:s styrelse vill att koncernbolagen ska stå på egna ben, och öppnar för att sälja bolagen. Samtidigt lämnar Magnus Håkansson rollen som vd.
Text: Daniel Norman
Annons:

Inför årsstämman föreslår styrelsen att Polarn o Pyret, Brothers, Department & Stores samt Man of a kind blir självständiga och rörelsedrivande dotterbolag till RNB.

– Bedömningen, som gjorts i och med rekommendationen till bolagstämman, är att i det osäkra marknadsklimat som råder, är det prioriterat att hushålla med resurser genom att rationalisera gemensam overhead och fokusera på de existerande bolagen så att de ska få bästa möjliga specifika förutsättningar, få det ledningsstöd som behövs och få rätt finansiella resurser för att utvecklas vidare, säger vd och koncernchef Magnus Håkansson i en kommentar.

Genom omstruktureringen synliggörs också aktieägarvärdet menar styrelsen för RNB.

– I och med fullföljandet av en eventuell separation, så blir det så småningom också möjligt att diskutera ägarskifte med potentiella intressenter, fortsätter Magnus Håkansson.

Själv stannar han kvar i bolaget nästa år för att genomdriva förändringen. Magnus Håkansson har emellertid kommit överens med styrelsen om att hans anställning upphör 31 december 2019.

Beslutet om omorganisationen tas på årsstämman som hålls den 20 december, enligt koncernens hemsida.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...