Foto: Jamin Pirnia

Plantagen börjar leverera till dörren – samarbetar med leveransföretag

Plantagen satsar på hemleveranser samma dag. I Sverige sker det till en början i Stockholm och Uppsala. ”Stärker vår e-handelssatsning”, säger kedjans omnikanalschef.
Text: Daniel Norman
Annons:

Market har tidigare berättat att Plantagen satsar på e-handel. I mars berättade kedjan att den börjar i liten skala för att sedan slå på stora trumman senare i år. 

Nu inleds ett samarbete med Best Transport för hemleveranser. Till en början handlar det om konsumenter i Stockholm och Uppsala i Sverige samt boende i Osloområdet i Norge som också får möjlighet till leverans samma dag. 

– Med Best Transport når vi ut nu på ett helt nytt sätt vilket stärker vår e-handelssatsning. Vi vet att det finns en stor efterfrågan på att kunna handla växter och tillbehör online och vi kommer kunna mäta de behoven med det här nya samarbetet. I processen att hitta rätt transportpartner har det också varit viktig att tillgodose möjligheten att kunna hantera paket och försändelser som både är ömtåliga och stora, säger omnikanalschefen Kenneth Grönlund i en kommentar. 

Ambitionen är att samarbetet ska utökas till fler städer i Norden. 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...