Personal shoppern som älskar kundmötet: ”Glömmer aldrig den 90-åriga damen”

Carolina Henning tar den personliga servicen i jättegallerian ett steg till. Hon är personal shoppern som går igång på material, drar till svampskogen under helgerna och älskar kundmötet. ”Många småbarnsföräldrar vill ha stiltips.”
Text: Kalle Östgren
Annons:

Carolina Henning jobbar sedan sju år tillbaka som personal shopper och finns att möta bland annat i Mall of Scandinavia.

– Jag hjälper kunderna att hitta rätt plagg efter just deras förutsättningar. Plånbok, kroppsform och behov kan se väldigt olika ut. Kontakterna kommer via kundklubben.

Vad är det roligaste i jobbet, tycker du?
– För mig själv, som modenörd, är det att förverkliga drömmen att jobba med mitt stora intresse. Sedan är det otroligt roligt att träffa så många olika människor och se deras glädje när de får hjälp att hitta kläder som får dem att känna sig fina, vare sig de är långa, korta, smala eller tjocka.

Vad är det svåraste och mest utmanande?
– Jag har mött så många personlighetstyper att jag faktiskt inte tycker att något är direkt svårt längre. Möjligtvis kunden som är lite sluten och inte riktigt kan sätta ord på förväntningarna. Jag börjar alltid med en intervju på ungefär en kvart för att vi ska lära känna varandra och jag lättare kan förstå vad personen är ute efter.

Vad brukar dina kunder fråga om?
– Det handlar ofta om trender, vad som är trendigt just nu.

JÄTTEGALLERIA. Här inne hjälper Carolina Henning kunderna att hitta rätt plagg.

Hur ser din ”typkund” ut?
– Ja, när jag började jobba som personal shopper var det mer en ”lady från Östermalm”, nu har det här blivit mycket vanligare i handeln och vi har verkligen alla sorters kunder. Men jag skulle nog säga att urtypen i dag är småbarnsföräldern som lite tappat sig själv på vägen, ska börja jobba igen och behöver stiltips för att hitta tillbaka.

Någon uppgift eller kundkontakt du minns speciellt?
– Det är alltid roligt att hjälpa till inför bröllop eller andra fester. Hjälpte en gång en dam att hitta en riktigt fin outfit till sin 90-årsdag, det glömmer jag aldrig, det var härligt!

Urtypen i dag är småbarnsföräldern som lite tappat sig själv på vägen

Det där med stil, hur ser din egen klädsmak ut?
– Klassisk ”med en twist”. Jag går igång på material och är väldigt noga med vad plagget innehåller. Naturliga material som cashmere och silke hör till favoriterna. Jag försöker också få kunderna att titta mer på vad plaggen innehåller, i dag har många väldigt dålig koll och förstår inte alls varför deras tröja i konstmaterial börjar noppa så snart.

När du inte ger moderåd, hur ser en riktigt bra helg ut för dig?
– När jag är ledig – och det är inte alltid jag är det, haha! – befinner jag mig helst ute i naturen med min familj, gärna i en värmländsk skog eftersom det är mina hemtrakter. Svampplockning och gott om tid framför spisen där jag lagar till något kryddigt och hett. Efter textil och mode är just matlagning mitt största intresse. Eftersom min vardag är väldigt hektisk så gillar jag att lämna staden på helgen – om jag inte är bokad på jobb.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...