Parterna har fått ett bud från medlarna – kommer med besked i eftermiddag

Fack och arbetsgivare har under dagen fått ett bud från medlarna i konflikten om lönerna. Bägge parterna ska nu ta ställning till förslaget. Om det inte accepteras bryter strejken ut i morgon förmiddag.
Annons:
Text: Julia Forsberg
Annons:

Fackförbundet Handels varslade förra veckan om strejk för 5 000 medlemmar. Om inte parterna kommer överens realiseras strejken i morgon.

Konflikten handlar om löneökningarna i avtalsrörelsen. Det är framför allt låglönesatsningarna som parterna inte kommit överens om. Handels anser att låglönesatsningarna ska göras utöver industrins märke på 5,4 procent, medan Svensk Handel anser att satsningen ska ligga innanför märket. Efter de strandade förhandlingarna har medlare satts in för att lösa konflikten.

Medlarna har nu kommit så långt att de ser en lösning på konflikten. Under dagen har de lämnat en hemställan till bägge parterna. Parterna ska även besvara förslaget i dag.

Bägge parterna har kallat till pressträff i eftermiddag. Svensk Handel håller sin vid 17:15 och Handelsanställdas förbund 16:30. Market bevakar dem. Följ utvecklingen på Market.se.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...