Paradisets crowdfunding – jagar mer pengar: ”Förväntar mig ett maraton”

Paradiset är inne på sin andra crowdfundingrunda. Förra gången samlades 18 miljoner kronor in. ”Förra gången var en sprint, nu blir det maraton”, säger grundaren Johannes Cullberg.
Annons:
Text: Pontus Nyman
Annons:

I höstas samlade Paradiset in kapital genom så kallad crowdfunding, där kunderna investerar och blir delägare i verksamheten. Målet på åtta miljoner slogs på mindre än åtta timmar och totalt slutade investeringsrundan med 5 000 nya delägare och 18,2 miljoner kronor i kassan.

– Crowdfunding är ett oerhört effektivt sätt att bygga en stark och lojal kundbas som man kan jobba med på många olika sätt, säger Johannes Cullberg till Market.  

Pengarna räckte bland annat till ett nytt affärssystem, fem nya experter på huvudkontoret, en ny butik på gång i Täby, och en egen näthandel.

Sedan förra veckan är nu nästa crowdfundingrunda i gång. 2,3 miljoner kronor och 900 nya delägare har tillkommit hittills men även om det är mindre än förra gången är Johannes Cullberg inte orolig.  

– Det är ännu tidigt i processen och vi har några väldigt starka nyheter på gång som kan få riktigt bra effekt.  

Rabatten med 20 procent på ordinarie priser i butikernas sortiment ligger kvar, men den som investerar den här gången får också 10 procent rabatt på näthandeln.

– Jag har inget uttalat mål den här gången och därför byggde vi inte heller räknaren på det sättet, utan vi kommer att jobba hårt för att göra ett så bra resultat som möjligt.

Och nog tror han på en fin förtjänst i slutänden.

– Jag sa till styrelsen på förhand att förra gången var en galen sprint, men den här gången kan de förvänta sig ett maraton. Det blir spännande att följa hela vägen in i kaklet. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...