ÖoB tappar ytterligare toppchef – Meta Persdotter tar över Coop-förening

Meta Persdotter lämnar Runsvensgruppen och ÖoB. I november efterträder hon Anders Stake som vd för Coop Mitt.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

För drygt en månad sedan meddelade Fredrik Söderberg att han lämnar vd-posten för Runsvensgruppen och ÖoB.

Nu kommer nästa smäll. Den kommersiella direktören Meta Persdotter lämnar bolaget för att efterträda Anders Stake som vd för Coop Mitt.

– Coop Mitt är ett företag byggt på starka värderingar och med ett uppdrag som engagerar. Att få fortsätta arbetet med implementering av den strategi, som är lagd kring samhandel för Coop i Sverige, och det med god kunskap om detaljhandelsmarknaden känns mycket stimulerande, säger Meta Persdotter och fortsätter.

– Att få säkra fortsatt tillväxt och god lönsamhet är ett mycket viktigt uppdrag. Att jobba med hållbarhet, miljö och medlemsnytta ser jag som den andra delen i uppdraget. Vill företag säkra återväxt bland yngre målgrupper är det ett måste att visa på en tydlighet kring det arbete som görs för hållbarhet, miljö och möjligheten att påverka. Det är ett spännande och utmanade uppdrag som jag ser fram emot att ta ansvar för.

Tidigare har hon varit vd för Duka och Svenska Spel. Meta Persdotter har varit kommersiell direktör för Rusta, försäljningschef inom Stadium och chef för Ikea i Kungens kurva.

Tidigt i sin karriär jobbade hon nio år inom kooperationen i Västernorrland.

– Meta Persdotter är en stark kraft med tung erfarenhet av ledarskap, förändringsarbete och att driva försäljning inom handel. Hon har varit delaktig i ÖoB:s framgångsrika förändringsarbete och erfarenheterna hon bär med sig från det arbetet kommer vi att ha stor nytta av, säger Maria Rudolphi, ordförande för Coop Mitt.

Den 1 november börjar Meta Persdotter hos Coop Mitt.
 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...