Foto: Pontus Nyman

ÖoB missar citymål – skyller på höga hyror: ”Enorma fantasier kring nivåerna”

ÖoB är beredda att betala en halv miljon i hittelön för lokaltips i citynära områden i Stockholm och Göteborg. Viljan var 20 citybutiker innan slutet av 2019, men nu konstaterar etableringschefen Caroline Johnson Grönland att målet inte nås.
Annons:
Text: Marie Hillblom
Annons:

– Vi har fått väldigt mycket förslag. Vid flera tillfällen har vi tittat på rätt lokal, men hyresnivån har varit fel, det har inte blivit något hyreskontrakt och då har det inte blivit någon hittelön. Många fastighetsägare har enorma fantasier kring hyresnivåerna. Vi kan inte öppna verksamheter med röda siffror, säger Caroline Johnson Grönland om ÖoB:s efterlysning av lokaler om 400-700 kvadratmeter i högtrafikerade cityområden i Stockholm och Göteborg.

Det handlar om lokaler lämpliga för ÖoB:s citykoncept.

Första citybutiken öppnade i april 2018 på Södermalm i Stockholm – dock inte genom något hittelönstips.

– Men vi har inte gett upp, säger Caroline Johnson Grönland om möjligheten att få ett tips som leder till ett skrivet kontrakt.

Sommaren 2018 gjordes ÖoB:s butik i Kista Galleri om enligt citykonceptet.

ÖoB har sagt att viljan är 20 citybutiker innan 2019 års slut.

– Vi är i september och det är bara att inse att det inte är görligt. Det är tråkigt, men vi kan bara etablera lönsamma butiker och väntar då hellre. Det är viktigare med lönsamhet än numerär.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...