Foto: Shutterstock

Onlinerekord har tvingat Ikea till nyanställningar: ”Rekryterat kontinuerligt”

Ikea går starkt online. Vid Ikeas lager i Torsvik utanför Jönköping har paketskörden fördubblats sedan i mars. Det har lett till att 80 personer nyanställts.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

– Vi har sett en tillväxt för vår e-handel de senaste åren och en ytterligare tillväxt sedan i mars i år i samband med coronapandemin. Många fler valde då att handla på nätet och det har hållit i sig fram till hösten, säger enhetschefen Mats Fogelberg till Jönköpings-Posten.

Varje dag hanterar verksamheten 30 000 order till Ikeas privat- och företagskunder i Sverige, Norge och Danmark.

Mats Fogelberg berättar för tidningen att det handlar om nya rekordnivåer. För att möta det har verksamheten tvingats nyanställa.

– Vi har fastanställt 80 personer sedan i mars, vi har rekryterat kontinuerligt hela tiden, säger Mats Fogelberg.

Han utesluter inte att personalstyrkan kommer att utökas ytterligare under hösten.

– Vi kommer att fortsätta att bevaka utvecklingen, men vi ser ingen avmattning av hemleveranserna. Just nu tittar vi på bemanningen för julhandeln som drar igång i november. Det är den absoluta peaken under året för oss, då jobbar vi dygnet runt här och vi har planerat att ta in extrapersonal för det.

I våras investerade Ikea dessutom i en ny automatiserad paketsorterarmaskin vid lagret i Torsvik.

– Trots att det är en automatisering så har den maskinen inte inneburit att vi behövt färre medarbetare - utan vi har i och med den fantastiska utvecklingen behövt både och, säger Mats Fogelberg.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...