Foto: Foto: Jenny Lagerqvist

Ökad försäljning av hemelektronik – men färre köper nya mobiler

Försäljningen inom hemelektronikhandeln ökade med sju procent i maj jämfört med i fjol. ”Det är en bra trend”, säger bransch-vd:n Klas Elm.
Text: Daniel Norman
Annons:

Elektronikbranschens snabbindex visar att försäljningen inom hemelektronikhandeln steg med sju procent i maj jämfört med samma månad i fjol. 

– Det är bra i förhållande till hur det såg ut förra året. Ackumulerat till slutet av maj hade försäljningen ökat med fyra procent, säger Klas Elm, vd för Elektronikbranschen, till Market. 

65 procent av butikscheferna ser positivt på försäljningen i sin butik just nu. 75 procent tror att utvecklingen kommande halvår kommer att bli bra. 

– Vissa produktgrupper går bra, andra mindre bra, konstaterar Klas Elm. 

Butikerna ser en hög efterfrågan på multiroom och liknande ljudlösningar. Försäljningen av videokameror har ökat, även systemkameror sålde bra. 

– Plus elva procent för perioden, säger Klas Elm.

Större tv-skärmar och spelkonsoler sålde också bättre än i fjol.

Däremot tappade kategorierna  mobiltelefoner och laptops. 

Handlarna tror på en ökad tillströmning av kunder till butikerna under sommaren. 

– Historiskt sett visar det att det är så. Under sommaren är folk mer intresserade av att handla när de är lediga och har semester. Rent generellt har folk hyfsat med pengar just nu, säger Klas Elm. 

Trådlöst ljud och hörlurar ser ut att bli storsäljare. 

– Snabbindex är vårt försök att ha örat mot marken genom att fråga de som jobbar i butikerna vad kunderna snackar om och frågar efter, säger Klas Elm som menar att det stämmer väl överens med de trender 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...