Nytt ras för MQ – vädjar om miljontillskott i nyemission

MQ fortsätter att tappa försäljning och gör en jätteförlust under det andra kvartalet. Kundernas lägre intresse för vinterrean ses som en stor anledning till det negativa resultatet.
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Den pressade klädkedjan MQ fortsätter att ha det motigt.

I den kvartalsrapport som släpptes under fredagsmorgonen framkommer det att rörelseresultatet, exklusive nedskrivning av immateriella tillgångar, landade på minus 28 miljoner kronor.

Det kan jämföras med minus 4 Mkr för samma period förra året.

Men inklusive den nedskrivning av bolagets materiella tillgångar som nyligen offentliggjordes uppgick rörelseresultatet till -528 miljoner kronor.

Den jämförbara försäljningen minskade med 5,0 procent (marknadens jämförbara butiker minskade med 1,6 procent enligt HUI).

Nettoomsättningen under det andra kvartalet uppgick till 424 MSEK, vilket betyder en minskning med 5,4 procent. Den jämförbara försäljningen minskade med 5,0 procent.

Totalt på halvåret minskade nettoomsättningen med 5,8 procent (826 MSEK) och den jämförbara försäljningen med minus 6,0 procent.

– Marknaden har varit fortsatt avvaktande i kvartalet och kampanjintensiteten hög. Det lägre intresset för vinterrean hade en stor påverkan på koncernen i kvartalet, kommenterar vd Ingvar Larsson.

Samtidigt som kvartalsrapporten släpptes meddelade också styrelsen att man vill ta in 176 miljoner kronor genom en nyemission. Nyemissionen ska godkännas på en extra bolagsstämma som hålls den 24 april.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...