Nya Sverigechefen om hur Lindex blir en vinnare: ”Både snabba och uthålliga”

Den tidigare HR-chefen ska leda Lindex i Sverige. Helena Kamph blir ny vd för den svenska verksamheten. ”Jag har arbetat inom retail i hela min karriär”, säger hon
Text: Daniel Norman
Annons:

Hon har varit tillförordnad landschef för Lindex i Sverige sedan i november 2018, då det stod klart att Elisabeth Peregi skulle ta klivet över till konkurrenten Kappahl och bli vd för bolaget, och har även vikarierat på posten tidigare.

Nu kliver Helena Kamph in permanent som vd för den svenska verksamheten.

– Efter en ganska lång period som tillförordnad vd vet jag hur kul det här uppdraget är och jag är glad över att få fortsatt förtroende. Under mina år i ledningsgruppen som HR-chef för Lindex i Sverige har jag arbetat nära vd och är väl insatt i verksamheten, säger hon till Market.

2001 började hon jobba inom kedjan.

– Jag har jobbat inom retail hela min karriär, allt från olika roller i butiker till regionchef. På Lindex började jag som regionchef innan jag blev HR-chef 2005. Före Lindex hade jag tänkt att byta bana till juridiken men det var allt för lockade att börja på Lindex, säger Helena Kamph och tillägger att det är ett beslut hon inte ångrat.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya uppdrag?
– Att få fortsätta att vara med och utveckla vår verksamhet långsiktigt. Tillsammans med våra fantastiska medarbetare är jag säker på att vi kommer att göra rätt saker som skapar det sömlösa positiva kundmötet som krävs i dag.

Vilken ser du som den viktigaste frågan för Lindex i Sverige?
– Det är många viktiga frågor men om jag ska välja en så är det att skapa ett erbjudande till våra kunder som visar att vi verkligen förstår kvinnor och att vi finns där på det sätt som de önskar.

Konkurrensen inom modehandeln är tuff. Men Helena Kamph vet vad som ska göra Lindex till en vinnare.

– Vår förmåga att anpassa oss till rådande situation, välja rätt investeringsområden och att vara både snabba och uthålliga. Och så klart, att alltid ha kunden i fokus genom hela organisationen, säger hon.

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...