Nya bostäder och kontor ska öka flödet av besökare till Liljeholmstorget

Citycon bygger bostäder och kontor intill gallerian Liljeholmstorget i Stockholm. ”Det kommer att öka flödet av besökare och skapa en ännu attraktivare plats”, säger utvecklingsdirektör Veronica Palmgren.
Annons:
Annons:

Det är ovanpå spårområdet vid Liljeholmstorget som Citycon planerar att bygga bostäder och kontor, direkt i anslutning till gallerian som bolaget redan äger och förvaltar. 

Genom en överdäckning skapas 120 bostadsrätter, 3 000 arbetsplatser samt ett inglasat området med utrymme för olika upplevelser. 

– Liljeholmen har ett fantastiskt läge ett stenkast från innerstaden. Tvärbanans och tunnelbanans nya sträckningar kommer att göra Liljeholmen till det självklara navet i det nya, södra Stockholm som nu växer fram, säger Veronica Palmgren. 

Projektet, som går under namnet Re: Liljeholmen, väntas börja byggas 2023 och stå helt klart sex år senare. 

– De nya ytorna kommer att integreras med den befintliga Liljeholmstorget galleria vilket kommer att öka flödet av besökare till galleria och skapa en ännu attraktivare plats. Med RE: Liljeholmen förverkligar vi vår vision att förvandla området till Stockholms mest inspirerande mötesplats, säger Veronica Palmgren.

I planerna ingår även att Vårdhuset, som ligger i anslutning till gallerian, kommer att renoveras och moderniseras. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...