Ny sajt ska jämföra nätbutikerna: ”Vi vill vara ett Hemnet fast för mat”

Mat på nätet har tagit fart. Nu växer floran av tjänster kopplade till nätmaten. Senast ut är Nätmat.se som jämför butikernas erbjudanden. ”Vi har ställt oss på konsumentens sida”, säger vd Freddy Olsson.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Nätmat.se startade för två veckor sedan och har enligt egna uppgifter redan 10 000 användare.

Sajten låter kunderna skapa en matkasse och jämföra vilken av nätmatsleverantörerna som erbjuder bäst pris, sortiment och leveransvillkor.

– Vi vill vara ett Hemnet fast för mat. Vi sammanställer all nätmat på ett ställe, säger Freddy Olsson, vd för Nätmat.se, till Icanyheter Update.

Varor som inte finns i alla butiker ersätts automatiskt utifrån kundens preferenser och tidigare beteende.

– Där kan jag sticka ut hakan och säga att vi är bäst i Sverige. Med några enkla knapptryckningar så får kunden det erbjudande som passar dem bäst, säger Freddy Olsson.

Tjänsten finns i hela landet och omfattar nätbutikerna hos Coop, Hemköp, Ica, Willys, Mathem och Mat.se. Nätmat.se har dock inget samarbete med nätbutikerna.

– Vi har träffat alla och har dialog med dem. Vår tjänst tar inte affären från dem, den är en möjlighet till nya affärer.

Nätmat.se är inte ensamma på marknaden. Det finns mer etablerade konkurrenter, som Matspar.

– Matspar är duktiga, men de är mer fokuserade på pris än vad vi är. Vi vill ge kunden det bästa erbjudandet utifrån fler faktorer än bara pris, säger Freddy Olsson.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...