Foto: Shutterstock

Ny klädkedja uppstår i ruinerna efter JC: ”Ett hål vi försöker fylla”

I morgon ser en ny jeanskedja dagens ljus. I slutet av september kommer Denim & Friends att ha fem butiker i Mellansverige. ”Vi ska vara det JC var för tio år sedan”, säger Henrik Hultman, en av grundarna.
Text: Daniel Norman
Annons:

– Vänta, jag ska bara öppna en kartong till.

Det är bråda dagar för Henrik Hultman som tillsammans med Johan Almström och Mattias Carlsson ligger bakom satsningen Denim & Friends.

I bakvattnet av JC:s konkurs såg de potential att öppna en ny klädkedja med fokus på jeans.

– Det vi vet är att många av JC:s butiker gick bra. Sedan var det andra orsaker till at det gick som det gick. Det finns potential. Annars hade vi aldrig gjort den här satsningen, säger Henrik Hultman.  

I morgon öppnar två butiker, en i Skövde och en på Asecs i Jönköping. 26 september är det Norrköpings och Linköpings tur.

Dessutom driver Henrik Hultman och Johan Almström Jeansbolaget i centrala Jönköping som skyltas om till Denim & Friends.

– Vi såg synergier i att ha alla butiker i samma kedja.

Henrik Hultman utesluter inte att det kan bli fler butiker i framtiden men påpekar samtidigt att det inte är något självändamål.

Henrik Hultman har jobbat i branschen i tio år och har tidigare drivit Fribergs herr och dam i bland annat Jönköping. Under en period var han vd för Best of brands. Han har också haft butiker inom Jeansbolaget och så kom han i kontakt med Johan Almström. Förutom det här projektet driver han multibrandbutiken Season i Asecs i Jönköping.

Kan du beskriva konceptet?
– Vi ska vara det JC var för tio år sedan. Det kommer att vara denim i en stor del av butiken. Sedan kommer vi att fylla på med de varumärken vi tycker saknas på varje ort, säger Henrik Hultman och fortsätter.

– Jag vill vara tydlig med att vi inte vill konkurrera med befintlig handel på dessa orter, vi vill komplettera den. De varumärken vi har finns inte hos någon annan handlare på orten. Det är ett JC-hål som vi försöker fylla.

I Norrköping, Skövde och på Asecs har Denim & Friends till och med tagit över JC:s lokaler och i flera fall även kedjans tidigare personal.

Kommer ni att ha e-handel?
– Vi börjar med att göra det bra i fysisk butik sedan kanske det kommer e-handel på sikt. Vi kan inte göra allt på en gång. Det här är bra städer och bra lägen där det är mycket folk i farten.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...