Foto: Andreas Heneborn

Nu startar Markets träningsserie: ”Att röra sig är grunden till hälsa”

Funderar du på att träna men kommer inte till skott? Tillsammans med Actic har Market satt ihop ett funktionellt och enkelt träningsprogram för dig som jobbar på kontor eller i butik. ”Vi ska fokusera på sådant som gör dig stark i din vardag”, säger Philippe Lindström, personlig tränare och PT-ansvarig på Actic.
Text: Mikael Sydner
Annons:

Dåliga vanor finns det gott om. Att sitta still för mycket är kanske en av de värsta.

Hur då? undrar du.

Det finns många baksidor: För mycket stillasittande eller monotona rörelser kan ge problem med muskler och leder, sämre cirkulation och ökad sockernivå i blodet.

Med andra ord: Bryt stillasittandet. Rörelse är kärnan till att hela din kropp ska må bättre. Det menar Philippe Lindström som jobbat som PT i sex år och varit nominerad till Sveriges bästa PT fem år i rad. 2014 blev han utsedd till årets bästa PT  inom CMS Sweden.

– Kroppen är gjord för rörelse i alla plan, men vi rör oss ofta endimensionellt och sitter ofta fast framför en skärm. Dessutom blir allt mer automatiserat. I dag behöver vi ju knappt stänga bagageluckan, säger han.

DIN GUIDE. Philippe Lindström leder Markets träningsserie.

Under ett antal veckor framöver kommer Philippe och andra personliga tränare på Actic att visa enkla men effektiva rörelser och övningar som du kan använda i din vardag – där du sitter, står och går.

Enkelt, lättillgängligt och snabbt med andra ord.

Vi ger dig metoderna och inspirationen. Det viktiga är att du sedan fortsätter.

– Den bästa träningen är kontinuiteten. Korta lösningar fungerar sällan. Men att jobba över längre tid ger bra resultat, säger Philippe Lindström.

Nästa vecka drar vi igång. Då kommer första avsnittet – som fokuserar på din kontorsstol...

Samma ämne:
Annons:

Analyser

Loading...