Nu ska bästa arbetsgivaren koras: ”Ett företag är inget utan sina medarbetare”

En vinnande arbetsgivare är den som sätter medarbetaren i främsta rummet, har de rätta värderingarna och en inkluderande stämning på kontoret. ”Den här frågan är verkligen nu”, säger Olle Mikkelsen, vd på Retail Recruitment.
Text: Michael Sandsjö

Så anmäler du en kandidat

Makten har förskjutits när det handlar om relationen mellan arbetsgivare och arbetstagare.

Den stora skillnaden: i dag är det snarare den som söker ett jobb som har bäst förhandlingsläge.

– Ett företag är ingenting utan sina medarbetare. Det har blivit tydligare och tydligare och något allt fler har förstått, säger Olle Mikkelsen, vd på Retail Recruitment.

En genomtänkt hållbarhetspolicy och allmänt bra värderingar är ett måste för ett modernt företag och istället för att konkurrera med pris och produkt har medarbetarna blivit det främst vapnet, menar Olle Mikkelsen.

För den enskilde anställde betyder många gånger ett ökat ansvar och att arbetsplatsen faktiskt har ”rätt” etiska och moraliska värderingar mer än att enbart få en hög lön.

Känslan på jobbet – den är viktig.

– Vi kan ta Ikea som exempel. De har lyckats skapa en känsla som säger att ”här vill jag jobba”. Det kan man bara göra genom att verkligen förstå med hjärtat. Att fejka att man satsar på medarbetarna håller inte, fortsätter han.

Årets arbetsgivare är en helt ny kategori vid årets Retail Awards. 

 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...