Nu öppnar Norges första obemannade skobutik: ”En win-winsituation”

Med hjälp av ett digitalt självbetjäningssystem provar kunden ut rätt modell och skostorlek. Efter köpet skickas skorna direkt hem till dörren.
Annons:
Text: Helen Preutz
Annons:

Norska skokedjan Kastel har butiker i hela landet. Nu lanserar kedjan sin första obemannade butik i området Briskeby i Oslo.

Med hjälp av ett digitalt självbetjäningssystem och pekskärmar kan kunden i lugn och ro prova ut rätt modell och storlek.

När köpet genomförts skickas skorna direkt hem till kunden. 

Andreas Malo Dyb, grundare av Kastel vill gärna understryka fördelarna med att kunden slipper frakta hem varorna själv – en allt viktigare aspekt i ett bilfritt centrum.

– Den lösning vi har valt stöder våra återförsäljare och gynnar slutkunden. Vi delar lager med alla våra återförsäljare och därmed har kunden större chans att hitta den önskade skomodellen och storleken. Dessutom slipper vi stora detaljhandelsutrymmen och höga hyror, som rymmer fler spelare i stadens centrum. Det är en win-winsituation, säger han.

Kunden låser upp via ett digitalt låssystem och köpet videobevakas. Lösningen gör det även möjligt att shoppa utanför ordinarie öppettider.

Självbetjäningskassan och pekskärmen tillhandahålls av Touchtech i samarbete med modeplattformen Miinto.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...