Foto: Shutterstock

Nu börjar avvecklingen – i slutet av veckan har Gamestop stängt 10 butiker

Gamestop kommer att ha stängt tio av sina butiker i Sverige innan veckan är slut. Ytterligare åtta butiker har redan fått datum för stängning under den kommande månaden.
Annons:
Text: Marie Hillblom
Annons:

I mitten av december meddelade Gamestop på sin hemsida att de fysiska butikerna i Sverige kommer att stängas successivt under 2020.

Stängningarna har nu börjat. 4 januari stängdes butiken i Mobilia i Malmö, 5 januari slog butiken i Oskarsgallerian i Örnsköldsvik igen. 12 januari stängdes fem Gamestopbutiker, i Trelleborg, i Skövde, i Motala och i Halmstad. På söndag 19 januari aviserar Gamestop att två butiker i Örebro och en i Nyköping upphör.

Under de kommande fyra veckorna stänger sedan ytterligare åtta butiker enligt planen på Gamestops hemsida. 22 januari stänger Gamestop i Piteå. 26 januari stänger butiken i Uddevalla och butiken på Asecs i Jönköping. 2 februari slår Gamestop igen i Kungsbacka, i Knallerian i Borås och i Växjö.

9 februari är det stopp för Gamestop i C4 i Kristianstad och 16 februari för Gamestop i Emporia i Malmö.

Fler datum lär dyka upp på hemsidan då företaget aviserat gradvisa stängningar i Sverige under året.

Bakgrunden till stängningarna är Gamestops finansiella situation, som förklaras av ökad digital handel och sjunkande försäljning av fysiska spel.

Nyhetsbyrån Direkt rapporterade den 11 december om att Gamestops aktie rasade med 14 procent på WallStreet efter att de vinstvarnat. Varningen innebar en förväntad helårsvinst på mellan 0:10 och 0:20 dollar per aktie istället för förväntade 1:15-1:30 dollar per aktie.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...