Nu blir ”Skägghandlarn” Ben Olander: ”Nu satsar jag på musiken”

Lagom till årsskiftet lämnar Bengt Olander vd-posten på Butterick’s och blir – artisten Ben Olander. ”Jag har arton låtar färdiginspelade. Nu satsar jag på musiken”, säger han.
Annons:
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Okej, han lämnar inte familjeföretaget helt och hållet, Bengt Olander, men nästa år står det inte längre vd på visitkortet.

I rollen som arbetande styrelseordförande hoppas Butterick's färgstarke ledare, eller ”skägghandlarn” som han kallas av sin personal, på att kunna lägga mer tid på den stora passionen: musiken.

Kring millennieskiftet hade han flera hits på Svensktoppen. Nu är en ny skiva på gång.

– Jag har alltid spelat och sjungit. När jag var yngre var jag nästan besatt av Johnny Cash, säger Bengt Olander.

Eller ”Ben Olander” som han kallar sig som artist.

INSPELNING. Med Mats Persson (Gyllene Tider) i studion.

Berätta mer om musiken. Vilken stil handlar det om?
– Jag är präglad av country, men har både visor och lite hårdare saker på den skiva jag hoppas kunna göra klar. Det var Janne Bark (legendarisk gitarrist till bland annat Ulf Lundell) som lärde mig skriva låtar, faktiskt.

Ok?
– Ja, vi brukar träffas i Tits"n"ass-studion i Halmstad och jamma och spela in. Janne är en oerhört bra pedagog.

Du har också jobbat med E-Type?
– Det stämmer. Eller, det hade kunnat bli så. Han ringde mig och bad mig skriva texter till ett par låtar. Han var inne på country-disco då, men av någon anledning tyckte inte skivbolaget att han skulle släppa de grejerna.

Vad hände med låtarna?
– Janne Bark skrev helt ny musik till dem. Det är bland de bästa texter som jag har skrivit och jag hoppas kunna ha med dem på plattan som kommer nästa år.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...