Foto: Daniel Norman

Nu är Lager 157 redo att fortsätta sin resa i Norge – här öppnar nästa butik

Lager 157 är redo att ta nästa steg i Norge. Den 28 november öppnar kedjan butik nummer två. Valet har fallit på Sandnes.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

– Vi är duktiga i mellanstora städer, där vi kan bygga en nära kontakt med invånarna. Det är på orter som liknar Stavanger/Sandnes som vi kan nå ut och där ordet om oss sprids på ett bra sätt, säger vd Stefan Palm.

Sandnes har 213 303 invånare och ligger granne med just Stavanger.

– Hela området kring Stavanger bär på en intressant historia som går långt tillbaka i tiden. Det brukar vara gynnsamt för människor självkänsla. De blir mer trygga i sig själva och gör därmed klockare val. Det ser vi som en konkurrensfördel gentemot dyra varumärken, säger Stefan Palm.

Butiken i Sandnes blir 2 000 kvadratmeter stor och kommer att ligga i Bystasjonen.

I mars öppnade kedjan sin första butik på den norska marknaden, då i huvudstaden Oslo.

Stefan Palm tror inte att den erfarenheten kommer att göra etableringen i Sandnes enklare.

– Nej, etableringen i Oslo har varit mer som träning inför långlopp. Man måste vänja kroppen vid ökande belastning. Vi har lärt oss mycket kring det praktiska, men i Sandnes har vi ingen gratis kännedom bara för att vi har funnits i Oslo en tid. Vi måste jobba från grunden.

Rekryteringen av personal inleds i dag. I helgen finns Lager 157:s team på plats i Bystasjonen för att sprida ordet om kedjan.

– Vi köper inte media och betalar inte för influencers, så det krävs att vi jobbar lite hårdare än andra, säger Stefan Palm.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...