Nödrop från brittiska modehandlarna: "Krävs akuta åtgärder"

Den internationella modehandeln är hårt pressad. I Storbritannien riktar nu 400 beslutsfattare från modekedjorna ett nödrop direkt till premiärminister Boris Johnson: ”Brexit lämnar ett gapande hål”
Annons:
Text: Kalle Östgren
Annons:

Över 400 personer i ledande positioner i den brittiska modehandeln har skrivit ett gemensamt brev till Boris Johnson. I brevet varnar beslutsfattarna för att Brexit-effekterna allvarligt stör komplexa leveranskedjor för modekedjorna.

Enligt brevet står branschen inför en allvarlig ”decimering” som en effekt av tullreglerna och reserestriktionerna i Storbritanniens nya handelsöverenskommelse med EU.

Beslutsfattarna kräver ”akuta åtgärder” från den brittiska regeringen för att stötta modebranschen. I brevet framhålls också att många av de 52 000 mindre företag som utgör modebranschens ryggrad inte har råd med den professionella hjälp som behövs för att förstå och navigera i det nya regelverket.

I brevet, som distribuerades med hjälp av branschforumet Fashion Roundtable, står vidare följande:

“EU-överenskommelsen har lämnat ett gapande hål där det utlovades fri rörlighet för varor och tjänster i alla kategorier, inklusive mode- och textilbranschen.”

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...