Netonnets nya vd avslöjar sina framgångsfaktorer: ”Fokus på nästa steg”

Efter månader av spekulationer kom nyheten under torsdagsförmiddagen: Susanne Holmström tar över vd-rollen på Netonnet. ”Jag är djupt imponerad av bolaget och ser fram emot att byta bransch”, säger Susanne Holmström, som närmast kommer från Trygg Hansa.
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Från toppen av telekombranschen till en chefsposition på försäkringsjätten Trygg Hansa.
Nu byter Susanne Holmström bransch igen och går till Netonnet.

Kring påsk kom hon överens med styrelseordföranden Roland Vejdemo – och är djupt imponerad över sitt nya bolag.

– Ju mer jag har träffat styrelsen och andra personer inom organisationen, ju mer har jag förstått hur stark företagskulturen är på Netonnet och vilken fin position vi har på marknaden. Nu ska vi ta det här vidare, säger Susanne Holmström till Market.

Exakt hur framtiden för e-handlaren ser ut är för tidigt att säga, menar hon, men kombinationen av e-handel och fysiska lagershoppar ser hon som optimal ur ett kundperspektiv.

Och just kundupplevelsen – den brinner den 40-årige värmlänningen (med rötterna i Karlstad) för.

Transparens och enkelhet är nycklarna. Tre andra framgångsfaktorer hon målar upp är snabb och effektiv kommunikation, enkla betalningslösningar och enkla leveranser.

– I vissa delar har retailbranschen kommit långt när det handlar om att ställa om digitalt. I andra inte. Fokus nu handlar såklart mycket om att förstå vad som är nästa steg för oss. Men den plattform vi har känns helt klart som en bra grund att stå på, säger Susanne Holmström.

Hur ser du på konkurrensen inom hemelektronikbranschen?
– Den vet jag är hård. Det gäller att vara snabbfotad och att kunna ställa om när det behövs.

Roland Vejdemo motiverar valet av den nya vd:n såhär:

– Vi sökte en bra och förändringsbenägen ledare och det tror jag att vi har fått. Det fanns fyra bra kandidater och till slut var det inte så mycket som skiljde dem åt. Men Susanne har det vi behöver, säger Roland Vejdemo.

Susanne Holmström bor i Stockholm, men har ett förflutet i Göteborg och planerar nu att söka sig tillbaka till Västkusten med familjen.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...