Netonnet söker nya vd:n – bland kunderna: ”Kan vara en av många besökare”

Netonnet söker sin nya ledare – på egna hemsidan. ”Vi har ju aldrig prövat det tidigare och tror inte att någon annan detaljhandlare heller gjort det”, säger PR- och kommunikationschef Nora Ay.
Text: Daniel Norman
Annons:

"Vi söker ny vd – sök här”. Det står att läsa i en banner på Netonnets hemsida. 

Klickar man på länken dyker en tydligare kravspecifikation upp. 

– Netonnet är sprungen från e-handeln och vår hemsida har sen 1999 utvecklats och anpassats efter förändrade kundvanor. I tillägg till detta är vi ett modernt och relativt ungt bolag med ett unikt självbetjäningskoncept med en lite rebellisk och utmanande framtoning. Vi kände att vår nästa vd lika gärna kan vara en av våra många besökare så varför inte publicera en platsannons på ett unikt sätt som speglar oss och detta på ett bra sätt, säger Nora Ay till Market. 

Tar ni till det här greppet för att det har gått trögt i rekryteringsprocessen?
– Absolut inte, intresset kring den nya vd-posten har varit stor och vi har redan mottagit flera intresseansökningar sedan vi i mitten av januari offentliggjorde att vi söker en ny vd. 

Kan ni hitta er nya vd på det här sättet? 
– Vi har ju aldrig prövat det tidigare och tror inte att någon annan detaljhandlare heller gjort det, men naturligtvis hoppas vi det. Vi söker ju även efter kandidater på de mer traditionella sätten så vi är övertygade om att detta sätt adderar nya möjligheter för oss.

Nora Ay, pr- och informationschef hos Netonnet Group.

I rekryteringen samarbetar Netonnet med rekryteringsbyrån Wes och använder även de vanliga kanalerna som Linkedin. 

– Vi söker nu efter en stark och entusiasmerande ledare som kan fortsätta utvecklingen av Netonnets kommersiella affär och ta oss framåt på vår fortsatta resa. Alla som uppfyller kriterierna som efterfrågas för uppdraget är välkomna att söka tjänsten, säger Nora Ay. 

Hon berättar det först från och med i dag är möjligt att söka tjänsten officiellt. 

Någon tidpunkt för när Susanne Ehnbåges efterträdare kan presenteras vill hon in ange. 

– Det viktigaste är att vi får in rätt person, så det får ta den tid det tar. Susanne Ehnbåge har skapat en stark och solid organisation med många starka ledare som alla har sina tydliga uppdrag och samarbeten mellan varandra, vilket gör oss mindre sårbara i en övergångsperiod.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...