Nelly byter vd – Jan Wallsin hann inte ens leda e-handlaren i ett år

Jan Wallsin tillträdde som vd för Nelly i juli förra året. Nu meddelar ägaren Qliro Group att han lämnar bolaget. Anna Ullman Sersé, chef för affärsutveckling inom koncernen, kliver in som tillförordnad.
Text: Daniel Norman
Annons:

I början av april flaggade Qliro för att returer inom Nelly slagit mot koncernens resultat med 16 miljoner kronor under första kvartalet. 

I dag byter koncernen vd för dotterbolaget.

I ett pressmeddelande skriver man att Jan Wallsin lämnar jobbet som vd för Nelly och att jakten på hans efterträdare har inletts. 

I väntan på denne kliver Anna Ullman Sersé, chef för affärsutveckling och en del av Qliros ledningsgrupp, in som tillförordnad vd. 

– Vi är glada över att utse Anna Ullman Sersé som tillförordnad vd för Nelly. Hon har lång erfarenhet inom detaljhandeln och har stöttat Nelly i strategiarbetet sedan 2016, säger Marcus Lundqvist, vd och koncernchef för Qliro Group, i en kommentar. 

– Jag vill också ta tillfället i akt att tacka Jan Wallsin för hans tid i Qliro Group, forsätter han. 

Det var i december 2016 som Qliro Group meddelade att de rekryterat Jan Wallsin som ny vd för dotterbolaget Nelly. Tillträdet skedde 1 juli 2017.  Han kom då från H&M där han jobbat med digital utveckling av modejättens nya affärer. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...