Naturkompaniet vill växa hållbart: ”Etablerar inte för etablerandets skull”

Naturkompaniet har inga planer för att öppna fler butiker – just nu. ”Vi etablerar inte kortsiktigt eller för etablerandets skull”, säger vd Henrik Hoffman.
Annons:
Text: Pontus Edman, Daniel Norman
Annons:

I förra veckan kom beskedet att Naturkompaniet centralt tar över franchisebutiken i Gävle.

– Vi har under åren köpt ett antal fristående butiker och även egna franchisebutiker så det kan hända även framåt, säger Henrik Hoffman till Market.

Som alla företag vill Naturkompaniet växa. Men det kommer inte att ske genom att kedjan öppnar massor av nya butiker.

– Vi har givetvis en etableringsplan med tänkbara städer men den är relativt försiktig då det inte finns så många orter eller städer som vi i dagsläget inte har butiker i. Vi etablerar inte kortsiktigt eller för etablerandets skull, det ska kännas bra och fungera och staden ska kunna bära ett så pass nischat koncept.

Förra hösten lanserades ett nytt butikskoncept.

– Vi investerar i vårt nya koncept vid nyetableringar, flytt av butiker eller helrenoveringar. Vi har ingen plan att på kort sikt byta inredning i alla butiker, det tycker vi gör ett allt för stort avtryck på vårt hållbarhetsarbete, säger Henrik Hoffman.

Samtidigt ökar den digitala försäljningen inom handeln.

– Vi tittar mindre och mindre på vår försäljning som online och offline, det viktiga är hur vi kan ge bäst service till våra kunder i samtliga kanaler och vår helhetsaffär. Det rullar på bra för oss. Våra investeringar inom det digitala har fått stå tillbaka lite under en period på grund av resursbrist då vi haft stora investeringar inom koncernen, men vi börjar komma ur startgroparna igen.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...