NA-KD tar in mer kapital – investerar i nya marknader och kategorier

NA-KD tar in 40 miljoner euro i nytt kapital. ”Den primära anledningen till att vi genomför denna kapitalrunda är att fortsätta investera i hållbarhet, nya kategorier och nya marknader”, säger vd och grundare Jarno Vanhatapio.
Annons:
Text: Julia Forsberg
Annons:

Investeringsbolaget Ernström & C:o går tillsammans med NA-KDs befintliga aktieägare in med 40 miljoner euro i en riktad emission, enligt ett pressmeddelande.

– Under de senaste tre åren har Ernström & Co fortlöpande följt utvecklingen av NA-KD-koncernenens resultat- och tillväxtstrategi. Ernström & Co har imponerats av prestationen och ledningens förmåga att bygga en gedigen spelare i fältet. Vi är tacksamma för att vi nu har blivit inbjudna som aktieägare i gruppen och ser fram emot att stödja företaget och teamet i deras nästa steg i tillväxtresan, säger Henrik Forsberg Schoultz, vd för Ernström & C:o, i en kommentar.

NA-KD:s vd och grundare Jarno Vanhatapio.

NA-KD har tidigare kommunicerat en tillväxt på cirka 700 miljoner kronor under 2020. Under 2021 kommer bolaget att fortsätta investera och fokusera på nya marknader, nya kategorier och ett nytt affärsområde inom cirkulärt mode.

– Den primära anledningen till att vi genomför denna kapitalrunda är för att fortsätta investera i hållbarhet, nya kategorier och nya marknader. Alla områden visar på bra möjligheter och ger oss en möjlighet att vara ännu mer i framkant. År 2021 har hittills präglats av interna förbättringar och vi är nu redo att med den strukturen fokusera på de nästkommande fem åren, säger Jarno Vanhatapio.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...