NA-KD fortsätter att tokväxa – och visar första lönsamma kvartalet: ”En viktig milstolpe”

Modebutiken NA-KD.com växte med 103 procent under andra kvartalet 2020 jämfört med i fjol. Samtidigt uppnådde företaget sitt första lönsamma kvartal någonsin.
Annons:
Text: Mikael Sydner
Annons:

Bolagets totala försäljning, inklusive i fysisk handel, ökade med 75 procent till en total nettoförsäljningen på strax under 500 miljoner kronor.

– Q2 innebar en viktig milstolpe för NA-KD. Trots en nedstängd fysisk handel i Europa, ökade vi vår försäljningstillväxt online med 103 procent . Vi har också uppnått vårt första lönsamma kvartal sedan starten. Butikshandeln i Europa börjar ta fart igen och vi ser att efterfrågan på grossisthandeln ökar, men från låga nivåer. Vi förväntar oss inte att den kommer att återhämta sig fullt ut förrän 202, säger vd Jarno Vanhatapio i en kommentar och tillägger:

– Vi tror att Covid-19-utbrottet kommer att fortsätta att påskynda ett skifte i kunders beteende där digital handel ökar och vår position på den europeiska marknaden gör att vi kan fånga stora volymer av kunder när det händer. Just nu fortsätter vi att vara proaktiva och ödmjuka ifall situationen förändras.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...