Musikhjälpen kommer till Lund – handeln hoppas på draghjälp: ”Oerhört positivt”

Musikhjälpen 2018 äger rum i Lund den 10–16 december. Det blir en riktig publikdragare till stadens centrum. ”Det är oerhört positivt”, säger Ola Bernéli, centrumchef för gallerian Nova.
Annons:
Text: Svante Grahn
Annons:

Musikhjälpen

  • Insamlingseventet Musikhjälpen arrangeras av Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen och arrangeras i december varje år. Årets upplaga är den elfte i ordningen.
  • Under 144 timmar pågår sändningarna utan avbrott och många populära artister brukar delta.
  • Förra årets Musikhjälpen sändes från Umeå.

 

Välgörenhetssatsningen Musikhjälpen växer och växer. Att nu även Lund kan läggas till listan över Musikhjälpsstäder är logiskt – bland tidigare värdorter finns gott om universitetsstäder: Göteborg, Uppsala, Linköpin, Örebro och Umeå. 

När den nu återvänder till Skåne är det många som blir glada – även handeln.
Musikhjälpen brukar dra mycket besökare till de städer dit den kommer, och alldeles särskilt till stadskärnorna.

Och sådant brukar innebära goda affärer för detaljhandeln.

– Det är först och främst en viktig gärning Musikhjälpen gör. Sedan är det naturligtvis trevligt att de kommer till Lund, de har ju varit i Malmö ett par gånger, säger Ola Berneli.

Han är centrumchef på gallerian Nova, halvannan kilometer från Lunds citykärna, och hoppas att butikerna i gallerian ska kunna göra bra affärer under Musikhjälpsveckan.

Musikhjälpen är alltså i mitten av december, men i Lund vankas festligheter längt tidigare än så. Faktiskt redan idag – den här helgen äger Lundakarnevalen rum.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...