Musikhjälpen engagerar butikerna i Lund: ”Väldigt positivt för julhandeln”

Musikhjälpen engagerar på många håll i Lund. En rad organisationer, föreningar och företag har startat egna insamlingar till förmån för Musikhjälpen som i år belyser allas rätt att fungera olika. Och handeln är inget undantag.
Annons:
Text: Fanny Hällegårdh
Annons:

Handelsföreningen i Lund har sett ett stort intresse bland sina medlemmar för att engagera sig i Musikhjälpen.

Ett 50-tal butiker kommer att bidra genom ”Runda Upp”, ett koncept som går ut på att få kunderna att runda upp summan till förmån för insamlingen.

– Det engagerar hela Lund och hela centrumhandeln. Vi gör det både som en välgörenhetsgrej och för att bygga en gemenskap kring det, säger Sven Petter Hovelius, ordförande i Handelsföreningen.

Han berättar att köpcentrumen historiskt sett har varit bättre på att jobba tillsammans med aktiviteter. Att gå samman i ett gemensamt koncept är därför också ett sätt att stärka centrumhandeln.

– Musikhjälpen tror vi är jättebra för cityhandeln, det skapar engagemang och gemenskapen i att jobba tillsammans för en bra sak.

Förutom satsningen med att runda upp summan gör handeln ett flertal auktioner.

Till exempel auktionerar saluhallen ut en exklusiv middag för tolv personer efter saluhallens stängningstid.

– De bjuder på upplevelsen och så går pengarna till Musikhjälpen. Här finns en rad andra exempel på liknande satsningar. Vi tror att ett bra sätt att bidra är att runda upp summan eller att hålla auktioner, men det viktigaste är engagemanget, säger Sven Petter Hovelius.

Med tanke på att det råder många julshoppare i köpcentrumen just nu tar Nova Lund tillfället i akt att donera en krona per besökare under den kommande helgen.

– Samma helg förra året hade vi 28 000 besökare, förhoppningsvis blir det ännu fler i år. Vi tycker att det här är viktigt och vill vara med och bidra, säger Ola Bernéli, centrumchef på Nova Lund.

Musikhjälpen kombinerat med julhandel är dessutom en svårslagen kombination.

– Jag tror att det här är väldigt positivt för julhandeln, både i centrum och för oss på Nova Lund eftersom att man håller till mitt inne i Lund och lockar mycket folk, säger Ola Bernéli.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...