Mona Sahlin viger på 7-Eleven

7-Eleven förvandlar en av sina butiker till ett bröllopskapell. Under Stockholm Pride i augusti kommer profiler som Mona Sahlin och Lars Gårdfeldt att viga par i kedjans butik på Humlegårdsgatan i Stockholm.
Text: Daniel Norman
Annons:

– Det är en del i vårt sponsorskap för Pride-festivalen. Vi vill stå upp för alla människors rättigheter och möjligheten att själv få välja hur man vill uttrycka sin kärlek, säger Linda Jacobsson, marknadschef för 7-Eleven.

Det är andra året i rad som 7-Eleven är huvudsponsor för Stockholm Pride. Redan förra året vigde kedjan åtta par under festivalen, men då på festivalområdet.

– I år ville vi koppla ihop det starkare med det vi gör i butik, ta det närmare kunden, säger Linda Jacobsson.

Som vigselförrättare har hbtq-profiler som Mona Sahlin, prästen Lars Gårfeldt och dragshowartisten Peter Englund engagerats.

Butiken på Humlegårdsgatan, i närheten av Stureplan, kommer att vara öppen under tiden. En avgränsad del av den kommer att förvandlas till ett bröllopskapell med altare och åskådarplats. 7-Eleven har hämtat inspiration från amerikanska Las Vegas.

– Man behöver inte gifta sig. Man kan få manifestera sin kärlek på andra sätt också, säger Linda Jacobsson.

Det kan handla om kärleken mellan vänner, tillfällig kärlek eller kärlek till flera stycken. Att vara gay är inget krav, även straighta personer är välkomna.

Som huvudsponsor kommer 7-Eleven att synas på flera sätt under Stockholm Pride. Kedjan kommer att ha ett pop up-kafé i Prideparken på Östermalms IP och dessutom kommer man att delta i paraden. Festivalen inleds 28 juli och avslutas 2 augusti.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...