Möbeljätten fortsätter krympa: Här öppnar Ikeas första ”mini-varuhus” i USA

Ikea fortsätter testa nya citylägen genom mindre format. Nu öppnar möbeljätten sitt minsta varuhus i USA – i Queens, New York.
Annons:
Text: Kalle Östgren
Annons:

Nyligen öppnade Ikea sitt första amerikanska “mini-varuhus” i New York, närmare bestämt i gallerian Rego Center i Queens, öster om Manhattan.

Säljytan är ungefär hälften så stor som som ett traditionellt Ikea-varuhus, men erbjuder ett fullsortiment och extra fokus på lösningar för mindre bostäder, med design som ska locka New York-borna.

Kunderna kan få skrymmande inköp hemkörda till hela New York för en fast kostnad av 49 dollar och varuhuset erbjuder smidiga lösningar för snabb betalning och utcheckning. Det går också att boka en tid med en ”personal shopper”.

Det nya “mini-varuhuset” är Ikeas tredje etablering i New York. Kedjan har tidigare en “planning studio” på Manhattan och ett normalstort varuhus i Brooklyn.

“Vi på Ikea fortsätter anpassa vårt erbjudande för att kunna möta kunder var de än bor och vill handla. Efter att livet tagit en ny vändning under det senaste året för så många människor, har också våra kunders behov och vanor ändrats. Vi hoppas att vårt nya varuhus i Queens ska bli ett bekvämt och tillgängligt alternativ med inspiration och inredningsexperter för alla New Yorkers", säger Javier Quiñones, ansvarig för Ikea Retail U.S.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...