Mio stärker sin position i Stockholm – nytt lager ska bädda för tillväxt

Mio öppnar ett nytt lager i Stockholm. Effekten: snabbare leveranser och möjlighet att öppna butiker i nya lägen. ”Vi växer oerhört snabbt i Stockholm och det är svårt att addera lageryta i butikerna”, säger vd Björn Lindblad.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Det nya lagret har en yta på 8-9 000 kvadratmeter och placeras söder om Stockholm. I maj-juni nästa år ska det tas i drift. Lagret ska användas som utlämningsställe och e-handelslager, men också fungera som lager för befintliga och nya butiker.

– Målsättningen är att förbättra precision och snabbhet på leveranserna men också skapa förutsättningar för fortsatt tillväxt samt att på sikt kunna öppna butiker med mindre baklager för att komma närmare konsumenterna och göra Mio än mer tillgängligt, säger Björn Lindblad.

NLagret kommer betjäna alla Mios nio butiker i Stockholmsområdet (Kungens kurva, Södertälje, Sveavägen, Handen, Värmdö, Bromma, Täby, Barkarby och Upplands Väsby).

Mio har samtidigt förvärvat fastigheter och mark vid huvudkontoret i Tibro. 2022 ska en ny anläggning med 140 000 kvadratmeter lageryta stå klar.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...