Foto: Lasse Fredriksson

Media Markt moderniserar fler varuhus: ”Kan se ökad försäljning”

15 varuhus byggdes om i fjol. Nu laddar Media Markt för att modernisera fler. ”Vi har fått mycket positiv feedback”, säger Maria-Pia Karlestedt, head of store services.
Text: Daniel Norman
Annons:

Under 2018 byggde Media Markt om 15 av sina svenska varuhus.

– Vi har fått mycket positiv feedback. Varuhusen upplevs som mer överskådliga och tillgängliga. De nya elementen i form av exempelvis nya säljdiskar upplevs också som ett välkommet tillskott, säger Maria-Pia Karlestedt till Market.

Kan ni så något resultat av satsningen, till exempel i form av ökad försäljning?
– För att framtidsanpassa våra varuhus och framför allt komma närmare våra kunder så har vi dragit ner på ytan i några varuhus. Redan nu kan vi se att trots det har vi bibehållen försäljning eller till och med ökad i vissa varuhus. Det ser vi som ett tecken på att kunderna uppskattar det vi har gjort.

Maria-Pia Karlestedt berättar att Media Markt planerar att modernisera fler av sina svenska varuhus, vilka och när kan hon inte berätta i dagsläget.

– Just nu håller vi också på att installera nya servicedeskar i många varuhus där våra kunder kan få hjälp med att exempelvis laga mobilskärmar, byta mobilbatteri eller olika starta-upp-tjänster som vi erbjuder.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...