Media Markt gör logistiksatsning – ska bli nummer ett på omni i Sverige

Media Markt satsar på en ny logistiklösning som bland annat ska snabba upp leveranserna. ”Det är ett led i satsningen på att bli Sveriges bästa omnikanalaktör”, säger försäljningschefen Henrik Hedlund.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Media Markt byter logistikpartner från Ingram Micro till Schenker. Det innebär att lager och logistik flyttar till Schenkers anläggning i Arlanda – ett arbete som pågår just nu.

– Vi är väldigt nöjda med hur flytten har förflutit hittills och inom kort kommer arbetet att vara helt klart och vår nya logistiklösning att vara på plats, säger Michael Rylander, logistikchef på Media Markt.

Media Markts anläggning omfattar 15 000 kvadratmeter. Plock och orderhantering till stor del är automatiserad.

– Det nya upplägget ger oss en flexibel och effektiv logistiklösning som innebär utökad kapacitet och förbättrad service för både leverantörer, varuhus och naturligtvis våra viktiga slutkunder, säger Michael Rylander.

Den nya logistiklösningen suddar ut gränserna mellan varuhusens varuförsörjning och hanteringen av e-handelsorder. Den ska också möjliggöra fler leveransalternativ, kortare leveranstider och bättre informationsflöde till både varuhus och slutkunder.

Hur snabba leveranserna blir vill inte Media Markt kommentera ännu.

– Med den här nya logistiklösningen kommer vi att kunna möta kundernas efterfrågan på snabba och kostnadseffektiva leveranser. Det här är första steget i en omfattande plan att erbjuda den bästa kundupplevelsen både online och i varuhus, säger Henrik Hedlund, försäljningschef på Media Markt.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...