Medarbetare i världsklass lyfter Årets arbetsgivare: ”Vi jobbar alltid för att förbättra oss”

Med medarbetare i världsklass tog Elgiganten hem vinsten i kategorin ”Årets arbetsgivare” på årets Retail Awards enligt juryn. ”Vi strävar ständigt efter att vara en bra arbetsgivare”, säger Elgigantens HR-chef Hanna Bergfäldt.
Annons:
Text: Andreas Heneborn
Annons:

”För att nå den moderna hemelektronikkunden krävs det anställda i världsklass. Det har Elgiganten.” Så lyder juryns motivering till varför Elgiganten vinner i kategorin ”Årets arbetsgivare”

– Vi är så otroligt stolta, det känns helt fantastiskt, säger Hanna Bergfäldt, HR-chef på Elgiganten.

Hanna Bergfäldt, HR-chef på Elgiganten.

Detaljhandeln har haft ett utmanande år så här långt där inte minst företagens medarbetare har hamnat i fokus oavsett om det rör sig om smittspridning eller permitteringar.

– Vi lyckades slippa den värsta krisen och har kunnat vara kvar i butikerna och möta våra kunder, men våra medarbetare har verkligen kämpat de senaste månaderna, säger Hanna Bergfäldt.

Beskedet om vinsten togs emot av ledning och medarbetare som samlats på huvudkontoret för att följa den livesända digitala galan. Hanna Bergfäldt hoppas att det firas ordentligt ute i varuhusen och butikerna.

Juryns motivering:

”Elgiganten gör mycket rätt – nu prisas bolaget för den allra främsta tillgången: Medarbetarna. För att nå den moderna hemelektronikkunden krävs det anställda i världsklass. Det har Elgiganten.”

– Medarbetare i världsklass, som bidrar med kunskap till våra kunder, har alltid varit en målsättning för oss och att vara den bästa arbetsgivaren är inte ett arbete som slutar nu. Vi jobbar alltid efter att förbättra oss och det kommer vi fortsätta att göra.

Hur jobbar ni för att nå dit?

– Vi vill vara en arbetsgivare som man trivs hos. Vi satsar mycket på utbildningar och utveckling, att ha en bra företagskultur, en bra jargong och ett ledarskap som också fokuserar på mjuka värden. Men det här priset betyder inte att vi kommit i mål, vi kan inte nöja oss, det här är ett kontinuerligt arbete som pågår hela tiden.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...